Updates september 202019 september 2020

Diverse jarigen deze maand, maar geen feestje is een feest zoals het ooit is geweest. Ik zit aan het verhaal van S. S. & W. (ik kort het even af), het fysieke exemplaar. Ik denk aan al die jarigen en besluit dat dit boek er hoe dan ook moet komen. Als er ergens nog twijfel zat, dan is die nu weg. Want een feestje kan dan ingeperkt worden, maar lezen kan altijd. 

 

Meteen bij het zien van het boek heb ik besloten dat de cover te donker is. Een cover maken in Word geeft niet de kwaliteit die het behoeft omdat enkele nodige instellingen blijkbaar ontbreken. Dat maakt ook dat de cover van Zij is van mij opnieuw moet (waarvan ik ook afgelopen week een proefexemplaar ontving). De cover van S. S. & W. is sowieso te donker. Ook de letters hebben niet het effect dat ik graag had gewild. Geen nood aan de man, ik heb de tijd om te puzzelen en het eenvoudiger te houden. Het herlezen is leuk. En ja, daar vind ik ook "wat" om te verbeteren. Als het boek uit is, stuk dunner dan De gevallen vrouw, aanpassen en gecorrigeerd inleveren. Ik verwacht dit binnen enkele dagen klaar te hebben. Daarna zal ik weer een proefdruk bestellen.

 

Voor de jarigen deze maand, gefeliciteerd! 💋 


16 september 2020
Van de week las ik een gedichtenbundel van Rob Schouten. Een van zijn gedichten viel op door het beeldende, Godsgezinde en de humor die eraan vastkleeft. Deze heb ik geplaatst onder het kopje uit andere werken. Zeker de moeite waard.

Ondanks dat ik de creativiteit mis, heb ik de opdracht gekregen met boek in wording 1 verder te gaan, met een deadline. Dat wil zeggen dat het geraamte dan spieren, organen en huid heeft gekregen. Daarna zal ik het verhaal nog moeten masseren totdat de organen ook gaan werken. Dat het bloed gaat circuleren en bij het lezen ervan sneller gaat stromen.

Conclusie, lukt het me voor de deadline niet, zal het verhaal niet tot leven komen, en zal ik het botje voor botje ontleden en misschien ooit gebruiken voor andere verhalen (al dan niet om te publiceren). Elk botje past met zekerheid wel in een ander nog in elkaar te zetten geraamte. Een verhaal is per slot van rekening een bouwpakket van woorden.

13 september 2020
Harde knopen door te hakken. Zo heb ik besloten geen kwart marathon in Rotterdam in 2021 te gaan rennen. Het was een knoertharde knoop om door te hakken. Maar de tweede datumverplaatsing brengt geen nieuwe creativiteit in mijn hoofd voor het schrijven van een verhaal, het stelt alleen maar uit. De training naar de kwart marathon was de afgelopen jaren een meerwaarde voor het schrijfproces. Heeft zeker ook een functie gehad bij De gevallen vrouw en een beetje bij Zij is van mij
Anderzijds zal hardlopen waarschijnlijk nu meer ontspanning bieden, omdat er geen kwestie is van moeten (deadline). Wellicht geeft dat ook meer ruimte voor creatieve stofjes in de brein, die ideeën planten als zaadjes in een vruchtbare bodem.

Vaak zie ik dat schrijvers, of dat nou voor liedjes, gedichten of boeken is, teleurstellingen, tegenslagen, frustraties, gemis, gebroken relaties (liefde) et cetera, aangrijpen als fundering van een nieuw verhaal (of gedicht of lied). Grond genoeg zou ik zeggen.

Nog niet verder kunnen uitvogelen welke plots er allemaal liggen en of ik daarmee verder kan en/of wil. Wel heb ik inmiddels een proefexemplaar besteld van 'Speeksel, sperma & wijn. Ik wil graag zien hoe de cover er fysiek uit komt te zien, nieuwsgierigheid brandt. Het is tegelijkertijd aanleiding om het boek eens aandachtig te lezen en te zien waar nog foutjes zitten en/of het nog om verbetering vraagt. Een fysiek boek is beter lezen dan in een script zelf. Ik kijk uit naar het proefexemplaar.
Mocht ik tevreden zijn met de cover, dan rest mij alleen nog de eventueel kleine aanpassingen en enkele updates erin te vermelden. 

Het tarief is inmiddels ook vastgelegd, buiten de standaard wettelijke boekenprijs. Het tarief probeer ik juist toegankelijk te houden en de bedragen die ze hanteren als wettelijke boekenprijs vind ik persoonlijk niet toegankelijk.


9 september 2020
Een pagina erbij: schrijfsels van anderen. Ik zet hier af en toe een gedicht of een stukje neer van een andere schrijver, bekende en onbekende. Stukjes die de moeite waard zijn om te lezen en te delen. Het eerste is een gedicht van Remco Campert.

Liggende scripts
Het onderzoeken of ik verder kan (en wil) met wat er ligt is nog actief. Vergt wat tijd. Wel heb ik bemerkt dat boek in wording 1 dient te worden aangepast, gezien ik heb gesnoept van het verhaal voor een reeds gepubliceerd boek. 

Ondertussen ook een nieuwe boekenchallenge aangegaan met een andere auteur. De vorige challenge hadden we ruimschoots voor einddatum volbracht. Waarbij nu de opdracht: 2 boeken van een genre lezen die mij worden toegewezen, waarschijnlijk dus buiten mijn genre (zoiets als fantasy) en 1 boek in een andere taal, en dat naast de stapel die ik zelf uit zal kiezen. Dat zal er ook voor zorgen dat ik stukjes tekst of gedichten zal ontdekken die echt de moeite waard zijn om te lezen en te delen en die ik zal delen op de pagina: schrijfsels van anderen.

3 september 2020
Nog geen proefdruk van: Speeksel, sperma & wijn, want de situatie roept keer op keer om aanpassing. Feitjes die bijgesteld dienen te worden. Het boek is gedeeltelijk op waarheid berust. Proefdruk bestellen is dan ook verplaatst naar eind september, zodat deze alleen eind oktober nog een keer aangepast hoeft te worden. Feiten die daarna komen, zullen voorlopig per kwartaal worden bijgewerkt in het boek.


Update liggende scripts:
Aan het onderzoeken of ik verder kan (en wil) met wat er ligt. 


Links naar Bruna.nl

 

Links naar boekenbestellen.nl