Updates september 202030 september 2020
De cover van S.S. & W. is gereed. Zeer tevreden. Een klein schoonheidsfoutje wordt nog weggepoetst en dan kan ik de derde proefdruk bestellen. Ook het binnenwerk is nog aangepast, maar zal eind oktober nog een keer worden bewerkt. Het gaat op het allerlaatst  nog door de handen van een corrector.
29 oktober volgt de finishing, zodat S.S. & W. 3 november bestelklaar is.
In oktober vindt de aankondiging van het boek plaats.

Wederom spannend.


26 september 2020
Het is alweer een tijdje geleden, maar er is weer een blog geplaatst.
De discussie die ontstaat rondom het wel of niet laten vaccineren met het vaccin tegen het coronavirus, is een discussie die wel aandacht verdient. Dus staat er vanaf vandaag een blog online: vaccin of geen vaccin. 

Uit andere werken
Dit keer op de pagina 'uit andere werken': een gedicht uit een van de werken van Nel Benschop EN een stukje tekst uit het boek: De gelukkige klas van Theo Thijssen.
Wederom het lezen waard!


23 september 2020
Het script van boek in wording 1 uitgelezen. Ik dacht aanvankelijk dat ik het gehele geraamte van het verhaal wel op orde had, maar dat is niet het geval. Het staat zelfs nog niet eens op een been, omdat er geen juiste verbindingen zijn. Van de tot nu toe 25 hoofdstukken zijn er slechts 6 die oké zijn. De rest zal moeten worden verbouwd en op de juiste plek worden verbonden.
Dat betekent praktisch aan de slag en aan het eind van de deadline herzien en overwegen of ik er een geheel gestel van wil maken. Zo ja, dan zal de deadline verlengd worden naar ergens eind van de zomer 2021. Zo ver wil ik op dit moment niet kijken. Ik beperk me tot de eerste deadline.

Zij is van mij
De cover van Zij is van mij is aangepast en heeft nu meer bite. 

S. S. & W.
Inmiddels eerste proefexemplaar ontvangen en bewerkt. De cover is ook veranderd. Ook het tweede proefexemplaar met nieuwe cover ontvangen. Omdat deze nog niet helemaal naar wens is (wat een klus), wordt deze nog een keer aangepast (gelukkig heb ik de tijd).
Binnenwerk wordt ook nog één keer aangepast, maar dat zijn zeer kleine details.

Keep you posted.

19 september 2020

Diverse jarigen deze maand, maar geen feestje is een feest zoals het ooit is geweest. Ik zit aan het verhaal van S. S. & W. (ik kort het even af), het fysieke exemplaar. Ik denk aan al die jarigen en besluit dat dit boek er hoe dan ook moet komen. Als er ergens nog twijfel zat, dan is die nu weg. Want een feestje kan dan ingeperkt worden, maar lezen kan altijd. 

 

Meteen bij het zien van het boek heb ik besloten dat de cover te donker is. Een cover maken in Word geeft niet de kwaliteit die het behoeft omdat enkele nodige instellingen blijkbaar ontbreken. Dat maakt ook dat de cover van Zij is van mij opnieuw moet (waarvan ik ook afgelopen week een proefexemplaar ontving). De cover van S. S. & W. is sowieso te donker. Ook de letters hebben niet het effect dat ik graag had gewild. Geen nood aan de man, ik heb de tijd om te puzzelen en het eenvoudiger te houden. Het herlezen is leuk. En ja, daar vind ik ook "wat" om te verbeteren. Als het boek uit is, stuk dunner dan De gevallen vrouw, aanpassen en gecorrigeerd inleveren. Ik verwacht dit binnen enkele dagen klaar te hebben. Daarna zal ik weer een proefdruk bestellen.

Voor de jarigen deze maand, gefeliciteerd! 💋 


16 september 2020
Van de week las ik een gedichtenbundel van Rob Schouten. Een van zijn gedichten viel op door het beeldende, Godsgezinde en de humor die eraan vastkleeft. Deze heb ik geplaatst onder het kopje uit andere werken. Zeker de moeite waard.

Ondanks dat ik de creativiteit mis, heb ik de opdracht gekregen met boek in wording 1 verder te gaan, met een deadline. Dat wil zeggen dat het geraamte dan spieren, organen en huid heeft gekregen. Daarna zal ik het verhaal nog moeten masseren totdat de organen ook gaan werken. Dat het bloed gaat circuleren en bij het lezen ervan sneller gaat stromen.

Conclusie, lukt het me voor de deadline niet, zal het verhaal niet tot leven komen, en zal ik het botje voor botje ontleden en misschien ooit gebruiken voor andere verhalen (al dan niet om te publiceren). Elk botje past met zekerheid wel in een ander nog in elkaar te zetten geraamte. Een verhaal is per slot van rekening een bouwpakket van woorden.

13 september 2020
Harde knopen door te hakken. Zo heb ik besloten geen kwart marathon in Rotterdam in 2021 te gaan rennen. Het was een knoertharde knoop om door te hakken. Maar de tweede datumverplaatsing brengt geen nieuwe creativiteit in mijn hoofd voor het schrijven van een verhaal, het stelt alleen maar uit. De training naar de kwart marathon was de afgelopen jaren een meerwaarde voor het schrijfproces. Heeft zeker ook een functie gehad bij De gevallen vrouw en een beetje bij Zij is van mij
Anderzijds zal hardlopen waarschijnlijk nu meer ontspanning bieden, omdat er geen kwestie is van moeten (deadline). Wellicht geeft dat ook meer ruimte voor creatieve stofjes in het brein, die ideeën planten als zaadjes in een vruchtbare bodem.

Vaak zie ik dat schrijvers, of dat nou voor liedjes, gedichten of boeken is, teleurstellingen, tegenslagen, frustraties, gemis, gebroken relaties (liefde) et cetera, aangrijpen als fundering van een nieuw verhaal (of gedicht of lied). Stof genoeg zou ik zeggen.

Nog niet verder kunnen uitvogelen welke plots er allemaal liggen en of ik daarmee verder kan en/of wil. Wel heb ik inmiddels een proefexemplaar besteld van 'Speeksel, sperma & wijn. Ik wil graag zien hoe de cover er fysiek uit komt te zien, nieuwsgierigheid brandt. Het is tegelijkertijd aanleiding om het boek eens aandachtig te lezen en te zien waar nog foutjes zitten en/of het nog om verbetering vraagt. Een fysiek boek is beter lezen dan in een script zelf. Ik kijk uit naar het proefexemplaar.
Mocht ik tevreden zijn met de cover, dan rest mij alleen nog de eventueel kleine aanpassingen en enkele updates erin te vermelden. 

Het tarief is inmiddels ook vastgelegd, buiten de standaard wettelijke boekenprijs. Het tarief probeer ik toegankelijk te houden en de bedragen die ze hanteren als wettelijke boekenprijs vind ik persoonlijk niet toegankelijk.


9 september 2020
Een websitepagina erbij: schrijfsels van anderen. Ik zet hier af en toe een gedicht of een stukje neer van een andere schrijver, bekende en onbekende. Stukjes die de moeite waard zijn om te lezen en te delen. Het eerste is een gedicht van Remco Campert.

Liggende scripts
Het onderzoeken of ik verder kan (en wil) met wat er ligt is nog actief. Vergt wat tijd. Wel heb ik bemerkt dat boek in wording 1 dient te worden aangepast, gezien ik heb gesnoept van het verhaal voor een reeds gepubliceerd boek. 


3 september 2020
Nog geen proefdruk van: Speeksel, sperma & wijn, want de situatie roept keer op keer om aanpassing. Feitjes die bijgesteld dienen te worden. Het boek is gedeeltelijk op waarheid berust. Proefdruk bestellen is dan ook verplaatst naar eind september, zodat deze alleen eind oktober nog een keer aangepast hoeft te worden. Feiten die daarna komen, zullen voorlopig eens per half jaar worden bijgewerkt in het boek.


Update liggende scripts:
Aan het onderzoeken of ik verder kan (en wil) met wat er ligt. 


Links naar Bruna.nl

 

Links naar boekenbestellen.nl