Updates november 2020 24 november 2020
Enkele scripts uit de la gevist en één ervan herlezen. Dat is een plot voor een jonge doelgroep. Het uitgebreide plot is wel helder en op een rijtje. De reeds uitgeschreven hoofdstukken alleen nog niet. Het is voor mij een compleet gefantaseerd verhaal, zonder enige raakvlak met het hier en nu, de omgeving of mensen om me heen. Het speelt zich zelfs in een land af waar ik nooit ben geweest en ook niet van plan ben naartoe te gaan. Gelukkig heeft research me al ver gebracht las ik, maar echt voelen hoe het daar is en beleven zit er niet in. Een vriendin zei: 'Zeg nooit nooit.' Ik zeg: 'Dat gaat inderdaad nooit gebeuren.' Deze gaat voorlopig terug de la in.

Nu nog de andere plots in me absorberen om te zien of de thema's voor mij momenteel actueel zijn. Zoals ik me kan herinneren liggen geen van deze plots op dit moment dicht bij mijn gevoel. Uiteindelijk schrijf ik vanuit gevoel en bewerk ik later met verstand. Misschien focus ik me te veel op wat ligt en sta ik te weinig open voor nieuw. L
Gedichtjes krabbelen op gevoel werkt (korte tekst), niet goed genoeg om te posten, en wellicht zit hier een bruikbaar thema in om uit te werken tot een verhaal. Voorlopig lees ik eerst de huidige plots (totaal 4, nu nog 3) die al enige richting of onderbouwing hebben. De andere plots zijn slechts eenvoudige, korte en niet uitgewerkte ideeën.

De brainstormsessie met de andere auteur heeft nog niets concreets opgeleverd voor presentaties voor mij. Wel iets eenvoudigs voor de andere auteur. We zijn niet toegekomen aan het bespreken van plots. Wel wat fotopromotiemateriaal bedacht en gemaakt, vooral met een lach. Humor en schrijven gaan goed samen. Dus toch een van de foto's op Instagram gepost. 

Tevreden over SSW. Ik had verwacht dat iedereen het thema wel spuugzat zou zijn, maar het verhaal krijgt vooralsnog alleen maar complimentjes. Echter, al roept de tijd er wel om, er komt geen tweede boek met dit thema.


21/22 november 2020
Brainstormen promotie, presentaties (zover mogelijk in 2021). Praten over puntjes op de i van deel 3 Grenzeloze Strijder van Margo Schröder, evt. bespreken deel 4, kletsen over plots, of nog nieuwe ideeën. Brainstormen over nieuwe vorm schrijfproces. We komen tijd te kort. Margo trotseert het mondkapjesbeleid in het openbaar vervoer to make it hapen.


15 november 2020

De tijd heeft vleugels, want het vliegt als een spaceshuttle. En mooi om te horen dat S. S. & W. aardig gedeeld is. Wel merendeel op Facebook. Is Instagram dan toch niet zo effectief? Ik ben er nog niet achter. Of komt het doordat de liefde voor onbekende schrijvers nog niet zo groot is? Toch is Facebook geen platform meer waar ik op wil vertoeven. De actie sluit vannacht om 00.00 uur.

Ben nog niet bezig met het oppikken van schrijven. Alles wat opkomt gaat in een soort vergaarbak en bekijk ik zodra de pen weer tussen mijn vingers kleeft. Ik ben wel op ontdekkingsreis naar andere vormen van het schrijfvak. Het is een interessante ontdekkingsreis om mijn schrijfwerk toch meer onder de aandacht te krijgen. Hoe deze reis verloopt, of het doorgaat of stopt, de tijd zal het leren. 

Ik brainstorm over een onderwerp voor een blog... Hoewel de mondkapjesblogs best veel lezers hebben, denk ik: weer over mondkapjes? Er liggen onderwerpen voor het oprapen. Kortom, een brainstormproces hoost door mijn gedachten. 


8 november 2020
De scripts zijn niet uit de la gekomen, vooralsnog niet. Er zijn tijdens het joggen andere ideeën (met betrekking tot het schrijven) ontpopt, die ik graag uit wil werken en een kans ga geven. Dus de creativiteit begint langzaam weer te dansen, gemotiveerd, gestimuleerd. De motor ronkt weliswaar, schokt als een diesel, maar met een beetje geduld komt het er ook. Misschien wordt het niets, maar tijd zal het leren.

Het laatst geplaatste gedicht (vergeten doe ik je niet) wordt aangepast, maar niet herplaatst. 

S.S.& W.
De foto's van het nieuwe boek zijn inmiddels ook geplaatst van de boekenwebsites.5 november 2020
Gedicht gepost: Vergeten doe ik je niet
S.S.& W. is inmiddels ook te bestellen bij bruna.nl, bij bookspot.nl en reguliere boekhandel. 
Bij sommige online shops staat (nog) geen foto van het boek, bij enkele andere wel al. 

Blog geplaatst: vrijheid van meningsuiting


4 november 2020 
Na een tijdje het schrijfwerk, mijn creatieve proces los gelaten te hebben, ga ik binnenkort weer eens neuzen tussen de plots die zwijgend liggen te wachten op een handreiking en penneninkt; ontdekken of er nog een restje creativiteit aanwezig is. Of er nog een vleugje schrijver in me zit op dit moment of dat ik het nog even rust moet geven.

De afgelopen tijd ben ik wel bezig gegaan met het herzien van de verzamelden gedichten. De keus die ik toen had gemaakt, is deels gewijzigd. Gedichten zijn meestal gevoelsteksten. Ik vraag me alleen nog af wat het doel gaat zijn van het in boekvorm gieten. Wat en wie ik ermee wil bereiken? Gedichten zijn vaak heel persoonlijk, zo ook die van mij. En gedichten zijn niet bepaald populair onder lezers. En heb ik wel een thema, zoals vele bundels hebben? Mijn selectie is beduidend meer dan de eerste keer. Diverse nieuwe en oude zijn eraan toegevoegd en een deel is eruit gehaald. De selectie is voor nu klaar, dus de gedichten liggen aan de kant om te rusten. Als de tijd daar is lees ik ze nog eens na. Wellicht volgt er dan een thema, nog een selectie of domweg en opsplitsing. 

Het tweede boek om te lezen dat voor mij gekozen is, lijkt een thriller. Ik weet niet of het per se mijn genre is, maar de uitdaging is juist om buiten je comfortzone te lezen. Als het een goed verhaal is, post ik een stukje op de pagina : uit andere werken


3 november 2020 
S. S. & W. is bestelklaar op boekenbestellen.nl. Aanvraag CB is gisteren geschied. Bestellen kan dan ook in reguliere boekwinkels en bij online boekwinkels. Mijn laatste proef / recensie-exemplaren moet ik nog ontvangen en dan is alles rond. 


2 november 2020
Yes, het is zover! Het promotiefilmpje staat actief. Het filmpje staat ook op Instagram.
De informatiepagina van het boek is gepubliceerd.


1 november 2020
Op 2 november zal het promotiefilmpje van het boek Speeksel, sperma & wijn op YouTube en op Instagram: #auteur_i_luijten te bekijken zijn. 

Vanaf 3 november is het boek verkrijgbaar via www.boekenbestellen.nl en vanaf 4 / 5 november ook bij alle reguliere boekhandels en online boekwinkels. 

De pagina van S.S. & W zal op ook op 2 november openbaar worden gezet met alle informatie en ook gaat de actiepagina open.