Updates juli 202029 juli 2020 

Natuurlijk zie ik van alles in het nieuwe script 'Speeksel, sperma & wijn' . Ik heb diverse, zinnen en alinea's uitgekleed en aangekleed. Geen hele hoofdstukken gewist. Het nadeel is dat het niet alleen om taalfoutjes ging, waardoor het aantal woorden dijen heeft gekregen. De opzet was het slank te houden, een verhaal op rantsoen. Doch, ik merk dat dit best naakt is en het minder bij mij past als schrijver. Dijen zonder overgewicht en een jasje zonder bontkraag moet kunnen.

Het nadeel van uitdijen en aankleden is dat er weer putjes in kunnen komen of naden kunnen gaan rafelen. Aangezien de proeflezers klaar zijn en er geen nieuwe ronde komt, zal ik het zelf strak moeten trekken. Gelukkig heb ik de tijd, hoewel 2 november snel nadert. 

Ik kijk uit naar deze uitgave, omdat het twee kanten op kan gaan : of men wil het juist graag lezen, of men is het onderwerp meer dan zat en dan is mijn boek een flop. Het is een gok. Ik kijk er ook voornamelijk naar uit omdat ik het in de tegenwoordige tijd heb geschreven, het nog steeds het dunste boek zal zijn van alle die ik heb geschreven, er gebruik is gemaakt van nieuwe personages en oude personages (uit de Gevallen vrouw, met andere namen) en een klein onderdeel autobiografisch is (verwerkt in een verzonnen gezin).

Ik broed er nog op of ik spoilers ga delen. Misschien is het daar te vroeg voor. 

Wezenloos balen is het wel dat mijn creatieve brein nog steeds stil ligt. Geen schrijversblok, dat niet, wellicht is de koek gewoon op en zijn de ingrediënten om nieuwe te bakken niet meer verkrijgbaar. 

Voor zover de update van afgelopen week. 


21 juli 2020

Nu de uitslag goed is (zie eerdere blog), kan ik weer naar buiten. Rennen, wandelen werken doorgaans positief op mijn creatieve brein. Hoewel het creatiefproces al weken stagneert, heb ik wel besloten om toch het script dat al klaar is nog eens door te nemen. Naar aanleiding van een stuk informatieve tekst over schrijven wat ik vandaag las. Wellicht kan de tekst nog beter. Het nog een keer lezen kan sowieso geen kwaad. Maar ik hoop toch ook dat de motor van mijn creatieve breinstuk weer aangezwengeld kan worden. Al dan niet om boek in wording 1 verder te schrijven. 


20 juli 2020
Nieuwe blog! De teststraat.

Nog aan het stoeien met de cover van Speeksel, sperma & wijn.
Verder geen nieuws voor dit moment.


17 juli 2020
Yes! Bestelklaar, bestelbaar! De gevallen vrouw. Geen uitstel meer, geen vertraging meer... Waar allemaal? Zie de pagina van De gevallen vrouw. Nu hopen dat het boek, het verhaal goed ontvangen wordt. 


16 juli 2020
Eindelijk! Veel later dan gepland, veel om handen gehad, maar daar is ie dan: het fysieke exemplaar! Prima formaat en niet geheel onbelangrijk, het boek past door de brievenbus. Ik heb doorgegeven dat vanaf heden het boek bestelbaar mag zijn. Maar dit moet nog verwerkt worden. Later meer. 

Speeksel, sperma & wijn
De status van het script is: finisht. Met de coverkeuzes van de mensen op Insta ga ik aan de slag. Hoewel een aantal de titel pittig vindt, denk ik dat het daarom juist prikkelend is. Als de cover naar tevredenheid is, kan ik al een proefdruk bestellen. Maar de publiceerdatum voor verkoop blijft 2 november. 
De boekpagina  is al opengezet. Deze pagina zal gedurende het proces aangepast worden. Dit keer geen 'schrapteksten', misschien wel spoilers. Dat neem ik in overweging. 


15 juli 2020
Een uitleg voor de volgende vertraging...
De gevallen vrouw gaat in geen geval zoals ik heb gepland.
Inmiddels had ik geüpdatete dat ik het proefexemplaar had besteld. Echter hadden ze inmiddels al het boek op publiceren gezet met de eerste cover. Dit was in geen geval de bedoeling, waardoor ik het project heb verwijderd en opnieuw aangemaakt. Met het weekend in het vooruitzicht zou ik moeten wachten op antwoord waarom dit allemaal al is gebeurd zonder mijn medeweten en waarom de oude cover er instond. 
De mail kwam maandag, de communicatie verloopt stroef. Het lijkt erop dat het boek nu beschikbaar is, bij bijvoorbeeld bruna.nl. Levering zal echter nog niet plaatsvinden. De status staat namelijk nog op publiceren niet mogelijk. Ik wacht nog op antwoord hierover. 
Helaas is ook het proefexemplaar nog niet ontvangen.

Als schrijver heb ik naar de uitgave van dit boek toegeleefd en het valt me dan ook zwaar om de publiceerdatum steeds uit te moeten stellen.

Zodra het communicatieprobleem tussen de POD uitgeverij en mij is opgelost, zet ik het in de update. 

Wel heb ik de pagina van De gevallen vrouw alvast aangepast. 
Hieronder vind je de twee covers. De eerste en de tweede (huidige). Een wereld van verschil, maar het idee achter cover 1 had niet de uitwerking die ik voor ogen had. Maar om je toch een idee te geven, vind je ze hieronder.


Het eerste ontwerp


Het tweede ontwerp, het huidige ontwerp


08 juli 2020
Kleine update:

Proefexemplaar De gevallen vrouw besteld. Hopen dat deze nu binnen een week geleverd is, zodat ik hem volgende week op publiceren kan zetten.

Centraal boekenhuis
Zowel De gevallen vrouw als Zij is van mij zijn aangemeld bij het CB en is bij Pumbo verwerkt.

ISBN tussendoorboek
Het ISBN van het tussendoorboek is binnen. Ik kan echter nog geen keus maken met betrekking tot de cover. Kijken of ze mij op Insta durven te helpen. Iets minder in stilte wordt dit boek gepubliceerd. Staat aangemeld als uitgave 2 november 2020.
De titel van dit boek gaat heten: Speeksel, sperma & wijn. 
En nee, het is geen feelgoodroman, of chicklit-boek. Later meer daarover.

Zodra ik de cover gekozen heb, wordt hij bij de updates geplaatst.
Voor nu heb ik het script nog een keer uitgedraaid voor een check-up. Gezien de weg van molens waardoor het heengaat korter is dan normaal, ga ik er zelf nog een keer doorheen.


07 juli 2020
Mail ontvangen dat het uploaden van de cover en binnenwerk van De gevallen vrouw niet goed is gegaan. Opnieuw verstuurd. CB kan aangevraagd worden, zodra ze het gecontroleerd hebben. Daarna zal ik meteen een proefexemplaar bestellen.

Ook is Zij is van mij weer aangevraagd! Dat boek zal binnenkort weer te bestellen zijn.

Aan het stoeien met cover voor het tussendoorboek. Een hoop voorbeelden gemaakt. Kiezen...tja, welke wordt het? Wel heb ik besloten om geen persoonlijke tekst naast de foto te zetten dit keer. Dat past beter bij mij. Ik heb het boek gisteren al aangemeld bij Pumbo. Omdat er nog van alles aan kan veranderen, ga ik de opmaak binnenkort wel al uploaden en een proefexemplaar bestellen. Zo heb ik meer tijd om eventuele ontevredenheid aan te passen. Ook de titel en cover zullen iets sneller bekend worden gemaakt dan bij De gevallen was.


05 juli 2020
Als je wacht en wacht en wacht, dan volgt er wel eens een zucht. Dat was (en is) wel het geval bij De gevallen vrouw. Het ging en gaat allemaal niet zoals gedacht. Nu wacht ik weer, maar dan op Pumbo. Als zij het hebben goedgekeurd volgt er weer een wachttijd (geen idee van hoeveel dagen) in verband met de aanvraag bij het CB. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat het boek ook in de reguliere boekhandel verkrijgbaar is, alsook bij boekenwebsites.

Tussendoorverhaal
Dat staat in contrast met het 'tussendoorverhaal'. Dat verloopt volgens plan. Gisteren glipte het script met de kritieken en positieve feedback mijn mailbox binnen. Daar was ik blij mee. De kritieken waren minimaal, dat ik het meteen heb kunnen verwerken.
Eveneens is de tweede titel die ik heb bedacht (de eerste vond ik maar niks en verklapte te veel) goedgekeurd en heeft inderdaad volgens de proeflezers de voorkeur boven de eerste. Ik had de titel ook al verklapt aan een vriendin en die zei meteen: "Met die titel zou ik het boek meteen oppakken". Dan is het een goede titel, meen ik.

Voor het tussendoorverhaal betekent dit dat het ruim op tijd klaar is. Het boek kan alleen niet eerder worden gepubliceerd in verband met data die in het boek verwerkt zijn. Data naar voren halen is geen optie.
Ook ben ik al aan het stoeien met de boekenkaft. Ook dat gaat nu wat vlotter. 
Bij De gevallen vrouw heb ik vorige week de opdracht voor het bewerken van de cover terug moeten trekken bij opdrachtnemer. Dat betekende dat ik er zelf aan heb gewerkt en hoop dat de kwaliteit daardoor niet afneemt. De bedoeling is dat ik, als de goedkeuring rond is, een proefexemplaar bestel voordat ik hem op publiceren zet. Dat kan mooi tijdens het wachten op het CB. 


01 juli 2020
Als niets gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Mijn motto ondertussen met betrekking tot het boek De gevallen vrouw.

Even geduld a.u.b. … zou er vroeger op de televisie tevoorschijn zijn gekomen als er een storing was. Dit is weliswaar geen televisie, maar ik vraag toch nog even je geduld.
Hieronder zie je alvast een preview van de cover. De kleur is niet wit, zoals het eerste ontwerp, maar ik ben er tevreden over. 

Schrapteksten
Er worden geen schrapteksten meer gepost. Dat wat er staat blijft staan tot het boek verkrijgbaar is. Daarna wordt de pagina volledig ingericht op het boek.

Tussendoorboek
Wachtend op de proeflezer. Hoop deze week de kritieken te mogen ontvangen.

Ander schrijfwerk
Zoals bekend ligt boek in wording 1 in de la. Echter heb ik gepeild bij de dames die erop zitten te wachten of ze er nog steeds op zitten te wachten. Zo niet, had ik bedacht, kon ik er mee doen wat ik wilde: eventueel delen gebruiken in andere verhalen, of niets meer mee doen of gewoon afmaken. Maar hun antwoord was helder: ja, ze wachten er nog steeds op! Conclusie: die zal ik nog afmaken t.z.t.