Updates augustus 202027 augustus 2020 

Terwijl mijn leven en mijn schrijfwerk nog steeds overschaduwd wordt door de gevolgen van de virusmaatregelen, kom ik dit filmpje tegen van Vernon. Het is wellicht niet de juiste plek om deze link te plaatsen (wie bepaalt dat eigenlijk?), maar wat deze man vertelt, vertelt beter het verhaal dan ik heb geschreven in mijn blogs over mondkapjes. 
Dus dan toch deze link van Carl Vernon 'This is Not a Mask' No, it's worse than that: https://youtu.be/nIc9fa7afW8

Of je nou voorstander of tegenstander bent van het dragen van een mondmasker, het geeft ook inzicht. Dus kijk hem en luister naar zijn woorden.

Naast de 3 nieuwe geplaatste gedichten zijn er verder geen updates te melden.

Alvast een prettig weekend. 


2 augustus 2020
De afgelopen jaar heb ik je meegenomen in mijn schrijfproces. Dat was leuk om te doen, soms ook moeilijk om je als schrijver kwetsbaar op te stellen, maar bovenal leuk om te doen.

Voor degenen die dit volgen:

Het is nu bijna een jaar geleden dat ik begon aan “De gevallen vrouw”. In mijn vakantietijd besloot ik elke dag te vullen met woorden, met het gevoel dat in mij bruiste als een bruistablet. Dat kon ook, want ik werd geïnspireerd en daardoor ook gemotiveerd. Aanvankelijk lag het op de plank om in 2021 uit te brengen en boek in wording 1 in 2020 te laten ontstaan. Maar dit verhaal liet zich niet tegenhouden. Gevoelsmatig moest het af en kreeg zodoende voorrang op boek in wording 1. De volgorde werd omgedraaid.
Wat ik niet had kunnen voorspellen was de rollercoaster die het verhaal teweeg bracht. Het hoorde er blijkbaar bij. Ik schreef door en binnen vier weken stond het verhaal op eigen benen. Nog door de correctiemolen en dan … met het doel voor ogen zou ik er met trots op terugkijken. Helaas kende de uitgave van het boek veel tegenslagen. Om moedeloos van te worden. Toch kwam het er eindelijk in juli.

Tussentijds kwam er een sociale lockdown, één die grote gevolgen had en heeft voor velen. Om nóg moedelozer van te worden. Toch kwam er in die periode ook een moment dat ik aan de slag ging met een nieuw verhaal, er was weer prikkeling, inspiratie. Niet eens voor boek in wording 1. Ik schreef een ander verhaal en ook in vier weken. Het kostte geen moeite, de inkt vloeide uit mijn pen alsof het niet door mij vastgehouden werd. Zo moeiteloos als dit verhaal geschreven werd, zo moeiteloos sloop ook de inspiratie uit mij… nou ja sloop… stroomde als een wild waterbaan… Het sterke gemis daaraan brengt me niet verder.

Het script: Speeksel, sperma & wijn ligt borrelend klaar. Rijp om te lezen bij een borrelhapje en een goed glas wijn. Tot de proefdruk rust het uit. Per slot van rekening zegt men dat een stukje goed gerijpte kaas ook veel lekkerder is dan jong gerijpt.

Samen met het rusten van het script ga ik het hele schrijfproces laten rusten voor the time being. Dat wil zeggen: een schrijftime-out. Wat kun je van mij verwachten? Simpel gezegd: niets! Geen updates, blogs of gedichten. Geen spoilers van Speeksel, sperma & wijn, of enige beweging aan nieuwe plots of het oppoetsen van bestaande. Tijd? Geen idee. Misschien ben ik het na twee weken alweer zat, misschien pas na een maand of langer. Maar wel zal sowieso 2 of 3 november het nieuwe boek: Speeksel, sperma & wijn geserveerd worden. Dat is geregeld. 

 

Met al mijn dank. 
Wees lief voor je naasten.

Iris

Ps. Een boek bestellen kan altijd via online boekwinkels, zoals de Bruna of via boekenbestellen.nl of bij elke reguliere boekhandel in Nederland.

Links naar Bruna.nl

 

Links naar boekenbestellen.nl