UPDATES AUGUSTUS 202123-08-2021
Het script van het kinderboek heeft zijn laatste wijzigingen doorstaan. Gisteren is het verzonden naar de eerste proeflezer, een meisje van twaalf dat graag leest. De hoofdvraag aan haar: is het verhaal goed genoeg om er een boek van te maken? En nog wat kleine andere vragen.
Over een maandje ongeveer weet ik meer. 

Tijdens het wachten zal ik wat beweging scheppen in een ander script dat ligt te verstoffen. Wie weet dompelt het zich in de verf voor de juiste kleur.

Het script van de praktijk boek ligt ook klaar om in boekvorm gegoten te worden. Echter heb ik besloten deze pas in die mal te gieten als het me is gelukt om meteen een presentatie erbij te houden. De bedachte publicatiedatum augustus zal dus worden uitgesteld tot ??? 

18-08-2021
Het is lang geleden dat ik een update heb gepost. Wordt weer eens tijd, vind je niet? Stoppen met schrijven, dacht ik in november 2020 nog. Maar ja, dan waren er ook nog die plots, waarvan al enige hoofdstukken waren uitgeschreven, die lagen te verstoffen in de lades. 
Ik besloot het kinderverhaal een serieuze kans te geven, niet wetend of ik daar enige ritme in zou kunnen brengen. Zelfs niet al had ik het hele verhaal van a tot z kant en klaar in mijn hoofd. Kinderverhalen zijn verhalen die enige oefening behoeft. Wat denk je van het taalgebruik... mijn kinderjaren en taalgebruik toen kan ik beslist niet vergelijken met hoe de huidige generatie kinderen met elkaar praat.
En wat betreft leeftijd? Welke categorie schrijf ik? Er zit nogal een verschil in of je voor een driejarige of veertienjarige schrijft. Dat het niet voor een driejarige is, daar ben ik wel uit. Maar is het dan geschikt voor een achtjarige of veertienjarige?
Nou, dat weet ik dus niet.

Enfin, de komende tien dagen sla ik nog de laatste hand aan het script. En om te bepalen in welke leeftijdscategorie het past zullen kinderen het gaan proeflezen. Spannend, want kinderen oordelen anders dan volwassenen. De eerste proeflezer is een meisje van twaalf, daarna zal iemand van acht het lezen. Na deze twee zal ik beoordelen of ik nog twee leeftijden wil laten proeflezen.

Ga de uitdaging aan, schreeuwt een stemmetje in mijn hoofd. Dat doe ik dan maar... maar ik geef geen belofte voor een eindresultaat, want voor hetzelfde geld vindt geen enkele categorie proeflezers het iets. Daar hou ik rekening mee. 

Eerst maar eens door ronde één komen van de proeflezer van twaalf jaar.