Boeken in de spotlightAuteur: Anita Terpstra
Titel: Overmand
Land: Nederland
Genre:
Thriller / spanning 

Wat lezer Iris Luijten erover zegt: De schrijfsters slaagt er goed in het verhaal spannend te houden, ook al is snel duidelijk welke kant het opgaat. Het loopt vloeiend en het is een boek dat ik graag oppak om in verder te lezen. Normaal ben ik niet zo'n fan van verhalen die zich afspelen in het buitenland, maar deze is goed te visualiseren. Zeker een aanrader.


Auteur: Trea van Vliet
Titel: Zie me staan
Land: Nederland
Genre: Waargebeurde verhalen over mentale blessures
Wat de lezer Iris Luijten erover zegt: Dit boek is uitgegeven door de Nederlandse Politiebond die diverse misstanden binnen het politieorgaan aan de kaak stelt over PTSS (mentale blessures) en hoe daar mee wordt omgegaan. Het is een pittig en kritisch boek. Alleen te bestellen bij de Nederlandse politiebond. Een boek dat raakt als je eens verder wil kijken dan Facebookberichten en als je eens achter het gordijn wil kijken.


Auteur: Edward Hogan
Land: Engeland (vertaald)
Originele titel: Daylight Saving
Genre: Paranormale fictie
Wat de lezer Pascal erover zegt: Het boek is geschreven voor jongeren, maar leest ook heerlijk weg als volwassene. Ik ben zelf 50+ en heb het in een adem uitgelezen.


Auteur: Stichting Pestvrij Nederland
Titel: Ik sta achter Patrick
Land: Nederland
Genre: Waargebeurde verhalen
Wat de lezer  Lizzz erover zegt: Een onderwerp dat nog van alle dag is.


Auteur: Linda Jansma
Titel: Houvast
Land: Nederland
Genre: Thriller
Wat lezer Iris Luijten erover zegt: Houvast is een spannend boek dat me boeide van het begin tot het eind. Het is makkelijk leesbaar en ik kan me goed verplaatsen in de personages (hetgeen ik een must vind). 


Geen leesboek, maar wel een humor illustratieboek.

Auteur: Andy Riley
Titel: De opkomst van de zelfmoordkonijntjes
Land: Verenigd Koninkrijk
Genre: Humor
Wat lezer Margo Schröder erover zegt: Een boek hoeft niet altijd veel letters te hebben om het leuk te maken. Dit boek heeft dat goed aangepakt. Deze konijntjes zijn nogal levensmoe en ondanks dat nog ongelooflijk creatief ook! Blader het boek vooral aandachtig door, maar doe de konijntjes niet na.