Wikie
Een bijzondere ontmoeting


Boek

Auteur: Iris Luijten
Genre: Spanning - jeugd
Eerste druk: Februari 2022
Pagina's: 141
Prijs: 17,95 euro (excl. verzendkosten)
Thema: Spanning, avontuur in de natuur, vriendschap, eenheid en verbondenheid.

Samenvatting

Na drie jaar trainen is het zo ver, ze gaan hun droom waar maken. Samen met reddingshondje Wikie gaat het gezin - Gloria, Robin, Raeven en Katy-Beth - op expeditie in het grote natuurgebied van Quebec. Maar nog voor ze echt van start kunnen, staat hun een uitdaging te wachten waar ze niet op hadden gerekend. 


Canada. de droom van het gezin: Gloria, Robin en hun kinderen Raeven, Katy-Beth en Wikie.
Na jaren van training in Europese bossen en natuurparken is het tijd voor het grote werk. Ze vertrekken naar Canada om voor vier maanden de natuur in te trekken en gewonde dieren te helpen die door stropers of op een andere manier gewond zijn geraakt. Maar voordat het zover is moeten de twee moeders wel nog eerst met het vliegtuig herstelkooien en ander gerei in Hopedale ophalen. Pas daarna kunnen ze het avontuur echt beginnen. Robin heeft een vliegbrevet, dus dat moet geen probleem zijn. Toch?


Doelgroep

  • 8-13 jaar
  • en iedereen die lezen leuk vindt

Waar verkrijgbaar

Een stukje uit het boek

Als iedereen slaapt zijn Katy-Beth en Raeven klaarwakker. Ze sluipen op handen en knieën, zo stil als muizen, uit hun tent. Eerst checken ze of iedereen echt slaapt. Opa Paul snurkt hard en de agent slaapt met zijn hand op zijn gezicht. De mannelijke specialisten ronken aan de linkerkant van de tent. De vrouwelijke specialisten aan de rechterkant. Ze slapen allemaal stevig. Geen enkele twijfel.

De twee kijken elkaar aan en knikken. Stilletjes kleden ze zich aan. Ze zijn oud en wijs genoeg, menen ze, om samen hun moeders te gaan zoeken. Raeven is inmiddels tien en Katy-Beth is negen, dus ze kunnen dit. Ze weten alles van de natuur. Ook in het donker. Of in ieder geval weten ze alles van wat hun twee moeders ze hebben geleerd. En die overnachting met zijn tweetjes, toen Raeven acht was en zijn zusje zeven, heeft ze ook veel wijsheid gebracht. Alleen toen was Wikie erbij.

Een verhaal over eenheid, loyaliteit, verbondenheid en onmogelijke vriendschappen.