Speeksel, sperma & wijn


Boek

Auteur: Iris Luijten
Genre: Psychologische roman - deels gebaseerd op waarheid
Eerste druk: november 2020
Pagina's: 187
Prijs: 19,50 euro (excl. verzendkosten)
Thema: Liefde en verdriet in een roerige tijd waarin de hele wereld kampt met dezelfde zorgen. De coronatijd aan de beginfase.

Samenvatting

Een doorsnee gezin in Nederland - een hardwerkende man in het ziekenhuis, een gewichtsconsulente emotie-eten en een zoon die in Barcelona woont - wordt getroffen door het coronavirus. Het echtpaar gaat in quarantaine en zit ineens 24/7 op elkaars lip. Maar ook de zoon moet lijdzaam toezien hoe Spanje in lockdown gaat. Langzaam zien ze de wereld om zich heen en hun leven veranderen in een hel. Maar er is een lichtpuntje.Een bron van ellende, een bron van liefde

Doelgroep

  • iedereen vanaf 16 jaar;
  • therapeuten/psychologen;
  • voedingsdeskundigen;
  • de overheid;
  • wetenschappers en virologen;
  • media.

Waar verkrijgbaar


Er is één lichtpuntje


Wat kun je verwachten

Een verhaal dat is gebaseerd op feiten vermengd met fictie, waardoor het verhaal net meer diepgang krijgt. Het decor is Vlaardingen, maar er is ook getracht door de ogen van de zoon een beeld te schetsen hoe het er in Barcelona uitziet als Spanje in lockdown gaat. Hoewel het gezin een fictief gezin is, heeft de schrijfster haar eigen beleving erin verwerkt. Je zult meegesleept worden in de liefde tussen Marc en Ilse en hun jaloezie, ongemak, opwinding, radeloosheid, verdriet, angst, machteloosheid, boosheid, teleurstelling, verlangen, verveling, verward, verontwaardiging, maar ook blijheid en vreugde. Een strijd tussen leven en overleven.

Ook de feiten liegen er niet om. Er is gebruik gemaakt van RIVM-statistieken en diverse mediabronnen. In het boek tipt ze thema's aan die gedurende de periode van acht maanden bij hen, maar ook bij de rest van de bevolking spelen. Een aangrijpend en ontroerend verhaal dat je in de greep houdt. Je wil beslist weten hoe het afloopt.

Een boek vol herkenning