het melkmeisjeboek

Tweede druk - juli 2019
Aantal pagina's -
318
Prijs: 17,99 - exclusief verzendkosten
Auteur:  Iris Luijten 
Genre: psychologische fictieroman
Thema: een zoektocht naar je eigen ik

 

Doelgroep

Ondanks de heftige problematiek kan het gelezen worden door jongeren vanaf 16 jaar. Sommigen zullen wellicht hierin herkenning vinden.

Een begeleidster van een opvanghuis vertelde dat zij zichzelf graag in het boek wilde verdiepen om te begrijpen waar een 16-jarige zoal mee kampt.

De doelgroep is daarom breed georiënteerd.

Samenvatting

Eva is een zestienjarig meisje dat nadat ze thuis is weggelopen terecht komt in een meisjesinternaat. Ze belandt in een groep vol meiden die elkaar het licht in de ogen niet gunnen. Ze laat zichzelf niet kennen en vindt geluk in de liefde die ze voelt voor haar begeleidster José. Het lijkt wederzijds en het brengt de warmte waar ze zo naar verlangt. Eva en José beginnen een romance. Maar niet alles gaat zoals gehoopt, ze worden betrapt.


Wat kun je verwachten

Het boek is realistisch omarmd. Je loopt als het ware mee in haar leven, gevoelens en gedachten. Door de flashbacks leer je ook haar achtergrond kennen. Uit welk milieu komt ze, hoe ziet de gezinssituatie er thuis uit, hoe overleeft ze en red ze het allemaal? Het boek is makkelijk leesbaar. Van diverse lezers is vernomen dat ze het boek niet weg kunnen leggen en het binnen drie dagen uit hebben.

Teruggekoppeld (door diverse lezers) is dat de hoofdpersonage je weet te raken en je mee kan trekken in al haar emoties.


Omslag 1e druk 2008


Waar verkrijgbaar

Nederland
2e druk is te bestellen bij:


België