Het melkmeisje


Boek

Auteur: Iris Luijten
Genre: Psychologische roman
Eerste druk: 2008
Tweede druk: juli 2019
Pagina's: 318
Prijs: 17,99 euro (excl. verzendkosten)
Thema: De zoektocht van een tienermeisje naar haar eigen ik.

Doelgroep

Ondanks de heftige problematiek kan het gelezen worden door jongeren vanaf 16 jaar. Sommigen zullen wellicht hierin herkenning vinden.

Een begeleidster van een opvanghuis vertelde dat zij zichzelf graag in het boek wilde verdiepen om te begrijpen waar een 16-jarige zoal mee kampt.

De doelgroep is daarom breed georiënteerd.

Samenvatting

Eva is een zestienjarig meisje dat nadat ze thuis is weggelopen terecht komt in een meisjesinternaat. Ze belandt in een groep vol meiden die elkaar het licht in de ogen niet gunnen. Ze laat zichzelf niet kennen en vindt geluk in de liefde die ze voelt voor haar begeleidster José. Het lijkt wederzijds en het brengt de warmte waar ze zo naar verlangt. Eva en José beginnen een romance. Maar niet alles gaat zoals gehoopt, ze worden betrapt.

Wat kun je verwachten

Het boek is realistisch omarmd. Je loopt als het ware mee in haar leven, gevoelens en gedachten. Door de flashbacks leer je ook haar achtergrond kennen. Uit welk milieu komt ze, hoe ziet de gezinssituatie er thuis uit, hoe overleeft en redt ze het allemaal? Hoe boek is makkelijk leesbaar. Van diverse lezers is vernomen dat ze het niet weg kunnen leggen en binnen drie dagen uit hebben.

Teruggekoppeld is dat de hoofdpersonage je weet te raken en je kan trekken in al haar emoties. Meerdere lezers hebben dit benoemd nadat ze hun mening gaven over het verhaal.

Waar verkrijgbaar

Nederland

2e druk is te bestellen bij:

België

1e druk

h