De gevallen vrouwBoek

Auteur: Iris Luijten
Genre: Psychologische roman
Eerste druk:2020
Pagina's: 343
Prijs: 17,99 euro (excl. verzendkosten)
Thema: Liefde, onbereikbaarheid, nabijheid, jaloezie

Samenvatting

'Nooit meer een man voor mij!' had Emma besloten. En al helemáál geen onbereikbare. Toch was er die allesomvattende flirt met docent Vic. Ze besloot de stoute schoenen aan te trekken en hem op de koffie uit te nodigen. Na haar opleiding stond haar per slot van rekening niets meer in de weg. Maar toen volgde een kort antwoord met een afwijzing. Emma begreep er niets van, maar één ding stond vast: ze zou naar de andere kant van het land verhuizen om daar opnieuw te beginnen. Al snel bleek dat hij niet uit haar leven was verdwenen.

Het proces

Het gehele proces van dit boek was op deze website te volgen. Van update, spoilers tot 'schrapteksten' vond je hier terug. Een inkijk in het schrijfwerk, in de richting die het verhaal zou nemen, maar ook teksten die het boek niet hebben gehaald. Een boekproces dat veel voeten in aarde had, maar uiteindelijk klaar is.

Doelgroep

Iedereen vanaf 16 jaar

Waar verkrijgbaar

Wat kun je verwachten

Een roman over de liefde, over nabijheid en toch weer niet. Over verlangen en weerstand. Eindhoven, Vlaardingen, Helmond, Mierlo, Deurne, Parijs en Heudicourt-Sous-Les-Côtes (Frankrijk) zijn het decor. Het neemt je mee in het leven van een vrouw die zich niet wilde openstellen voor de liefde, dit blijkbaar toch deed zonder dat ze dat zelf wilde als ze Vic ontmoet. Emma de Jong is een laatbloeier die alsnog haar dromen najaagt; ze wil bij de krant als journalist werken en een boek schrijven. Ze is wat onhandig en boers als het aankomt op de liefde.
Met name zal je meereizen in de gevoelens, gedachten en beleving van Emma. Maar sluit Vic van Lierop niet uit. Hij is een keurige man, die al gesetteld is en alles voor elkaar heeft. Maar ondertussen voelt hij ook die spanning tussen Emma en hem. Ook in zijn wel en wee krijg je een inkijk.
Het is niet alleen een psychologische roman, maar het heeft ook een flinke spanningsboog en een eind dat je niet aan ziet komen.